Provençaalse kip
Recept informatie
Dieetcategorie: Libelle Dieet
Personen: 4
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten
- 1 el. Olijfolie
- 8 Drumsticks zonder vel
- 1 Ui, gehakt
- 1 Rode paprika, in stukjes
- 80 ml. Kippenbouillon
- 1 Blik tomatenblokjes met basilicum (Grand'Italia)
- 2 el. Tomatenpuree
- 1/2 el. Suiker
- 3 el. Zwarte olijven
- Versgemalen zwarte peper
- Verse basilicum, om te garneren
- Zout
Bereiding
Snijd de paprika in fijne stukjes en hak het uitje fijn.
Verhit de olie en bak de kip in een pan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur rondom bruin. Laat de kip nog 3-4 min. bakken.
Doe de ui en paprika erbij en bak ze 2-3 min. mee tot ze zacht zijn. Doe de bouillon, tomatenblokjes, puree, suiker en olijven erbij en breng alles aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat nog ca. 40 min. zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het te droog wordt. De saus moet mooi dik zijn. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met basilicum.
Bron: Libelledieet
Meer informatie over het Libelle Dieet: Het Libelle Dieet
Bekijk meer Libelle Dieet recepten