• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Een klantendag organiseren met aandacht voor details
Een succesvolle klantendag organiseren, zo doe je dat.…

Een klantendag organiseren met aandacht voor details
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

HCG kuur 6,8/10

De HCG-kuur is een streng dieetprogramma waarbij de vetverbranding gestimuleerd wordt door het injecteren van kleine hoeveelheden humaan Chorion Gonadotropine (HCG). Dit hormoon staat ook wel bekend als het zwangerschapshormoon. Bijzonder aan deze dieetmethode is dat er een streng dieet gevolgd kan worden zonder dat daarbij grote hongergevoelens ontstaan. Daarnaast stellen zowel cliënten als begeleiders vaak vast dat ook dat "moeilijke" vet van de heupen, buik en dijen met de HCG-kuur verdwijnt. En dat is iets dat bij veel andere diëten niet lukt.

Ontwikkeling HCG kuur

De HCG- kuur is decennia geleden ontwikkeld door de arts Simeons. Een verklaring voor het succes van de HCG-kuur is dat het zwangerschapshormoon van invloed is op het vrijmaken van vetten voor de verbanding. Tijdens de zwangerschap is dit hormoon in grote hoeveelheden aanwezig in het bloed en men vermoedt dat het ervoor zorgt dat de moeder, ten tijde van honger, meer vetten gaat verbanden voor haar eigen energie zodat de foetus/baby gebruik kan maken andere brandstoffen.

Tijdens de HCG-kuur zorgt dit hormoon er dus voor dat er meer vetten vrijgemaakt worden voor verbanding waardoor het afslanken sneller gaat en er toch voldoende energie is om de grote hongergevoelens te onderdrukken. De combinatie met een relatief streng dieet is noodzakelijk voor een goed resultaat. Er kan met deze kuur tot 400 gram vet per dag verbrandt worden.

HCG kuur is een geneesmiddel

HCG is een geneesmiddel en mag daarom alleen gebruikt worden onder directe begeleiding van een arts. HCG kun je alleen legaal verkrijgen via een arts of apotheek.

Bron:
Drs. D.A.F. van Lith, arts in preventieve geneeskunde &
Drs. Laurina J. Hildering, medisch & klinisch psycholoog, psychotherapeut en coach

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,8 / 10
aantal stemmen:84
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie medisch afvallen

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons