• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Gezondegewoontes
2 antwoorden over afvallen en hormoonbalans + 4 tips voor blijvend slank zijn…

Gezondegewoontes
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Levendvoedsel dieet -/10

Levend voedsel is een goede hulp bij het afvallen!
 
Zonder dat wij ons ervan bewust zijn voeden wij ons lichaam en onze geest vaak met ongezonde voeding, die schadelijke stoffen bevat. Hierdoor raken wij uit balans en kunnen wij lichamelijke en geestelijke problemen krijgen.

 

Voedselintolerantie

Een groot aantal mensen heeft een voedselintolerantie zonder dit te weten. Als er sprake is van een overgevoeligheid voor de biogene aminen en wij voeding blijven eten die veel van deze stoffen bevatten raakt onze hormoonhuishouding uit balans, houdt het lichaam meer vocht vast en komen wij aan in gewicht. Er kan sprake zijn van oedeem. Veel mensen hebben een glutenintolerantie zonder dat zij dit weten. Gluten is het eiwit dat voorkomt in de granen. Bij een glutenintolerantie raakt de bloedsuikerspiegel uit balans. Er kan een stoornis ontstaan aan de schildklier en in de darmen. De mens is een vruchteneter en geen granivoor. Granen horen niet in ons lichaam. Door veel granen te eten kunnen wij last krijgen van diabetes en overgewicht.

 

Ziekte komt door de mond

Ons lichaam kan ondervoed raken door het dode, bewerkte voedsel dat slechts onze maag vult. Steeds weer zal het lichaam om voeding vragen omdat het de juiste brandstof nodig heeft om goed te functioneren. Wij gaan steeds meer eten en kunnen last krijgen van vreetbuien. Op deze manier kunnen wij aankomen in gewicht. Een verkeerde samenstelling van de voeding kan ook de oorzaak zijn van overgewicht. Wij stoppen ons vol met ongezonde vetten, junkfood, suiker, dierlijke eiwitten, granen, alcohol en andere stimulerende middelen zoals chocolade en snoep. Nog steeds verbazen wij ons dan dat een ziekte zich manifesteert of dat wij last krijgen van overgewicht. Een Chinees spreekwoord luidt: “Ziekte komt door de mond.” Hier zit veel aan waarheid in. Goethe zei: “Het ergert de mens dat de waarheid zo simpel is.”

 

De juiste voeding voor het lichaam

Wat is de juiste voeding voor ons lichaam, zodat wij in balans blijven en geen last hebben van overgewicht?

 

De juiste voeding is levend voedsel. Hieronder wordt verstaan: fruit, groenten, noten, pitten, zaden en kiemen in de natuurlijke vorm. Deze voeding is dus plantaardig en onbewerkt, zonder schadelijke toevoegingen, vrij van lactose, gluten, dierlijke eiwitten en suiker.

 

Bewerkte voeding is slechts een maagvulling. Het lichaam raakt niet verzadigd en vraagt steeds meer om voedsel. Wij kunnen last krijgen van overgewicht. Onbewerkte, natuurlijk, levend voedsel bevat alle vitaminen, mineralen en enzymen. Het prachtige lichaam ontvangt de juiste brandstof om goed te functioneren en zal niet meer om voedsel vragen. Verder is levend voedsel rijk aan vezels, die nodig zijn voor een gezonde darmfunctie. Wij zullen minder last hebben van obstipatie. Hierdoor bestaat de kans dat wij zullen afvallen. Het spijsverteringsstelsel wordt gezonder. Ons lichaam kan de nodige stoffen uit voeding beter opnemen. Fruit en groenten brengen lichaam en geest weer in balans. Wij zullen meer energie hebben en levenslustig zijn.

 

Gluten- en lactosevrij

Levend voedsel is gluten- en lactosevrij, zonder additieven, suiker, zuivel en andere schadelijke stoffen.

 

Voor onze auto tanken wij de goede brandstof, waarom doen wij dit ook niet voor ons lichaam? Leer te houden van jezelf en goed te zorgen voor lichaam en geest, je bent het waard. De mens is onderdeel van de natuur. Laten wij de wetten van de natuur volgen en wij zullen ons beter voelen. Levend voedsel is plantaardig, onbewerkt en biologisch, dus ook nog eens goed voor het milieu. De energierekening zal lager worden want je hoeft niet meer te koken of bakken, je hebt minder afwas en je zult de keuken minder vaak hoeven schoonmaken (ik spreek uit ervaring). Levend voedsel is makkelijk om mee te nemen, als je op reis gaat. Bovendien is het glutenvrij, voor mensen met een glutenintolerantie!

 

Een goed advies: laat je eens testen op voedselintoleranties!

 

Voor meer informatie over natuurlijke voeding kun je de website bezoeken:
http://www.levendvoedsel.nl/

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

8,1 / 10
aantal stemmen:7
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie allergieën en ziekten

Best beoordeeld
1. DASH Dieet 6,6/10
2. ADHD dieet 6,4/10
3. Houtsmullerdieet 6,2/10
Meest bekeken

Volg ons