• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Wat is een geschikt dieet voor kinderen?
Gezond eten voor kinderen met overgewicht …

Wat is een geschikt dieet voor kinderen?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Bodysense Dieet -/10

Het Bodysense Dieet is geschikt voor vrouwen die willen leren luisteren naar hun eigen lichaamssignalen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed op calorieën kunt letten en suiker kunt laten staan. Dit dieet werkt bovendien goed voor mensen die last hebben van eetaanvallen.

Luisteren naar je lichaam

Deze bodysense methode leert je te luisteren naar je lichaam en in je eigen tempo af te slanken. Het ideale lichaamsgewicht is het gewicht dat echt bij je past. Daarnaast houdt dit dieet rekening met de maandelijkse hormonale veranderingen die plaats hebben in het vrouwenlichaam.

Het Bodysense Dieet en de drie fasen

Het Bodysense Dieet bestaat uit drie fasen die zijn gekoppeld aan de menstruatiecyclus. Zo kan je in de eerste fase met minder calorieën af, terwijl er ook rekening wordt gehouden met de momenten waarop je meer eetlust hebt. Om lichaam en geest op dezelfde golflengte te brengen, houdt je een zogenaamd bodysense-dagboek bij. Daarin zet je allerlei zaken over je voeding, je gevoelens en je gedachten om daar uiteindelijk verbanden tussen te leggen.

Deze afslankmethode richt zich op grote hoeveelheden voedingsmiddelen die maar weinig calorieën bevatten. Zo mag je grote hoeveelheden fruit en groente. Daarnaast staan er volkoren producten op het menu en eet je slechts kleine porties vet. De bedoeling is dat je langzaam en bewust eet, zodat je beter aanvoelt wanneer je verzadigd bent. Het afslanken gaat niet snel, maar op een natuurlijke manier waarbij jij je goed voelt.

Met dit dieet stel je jezelf een haalbaar doel: je natuurlijke eigen gewicht. Bovendien bevat het dieet evenwichtige voeding, waardoor eetaanvallen voorkomen worden. Je valt langzaam, maar verantwoord af; het Bodysense Dieet is dan ook een opstap voor nieuwe eetgewoonten.

Calorieën bijhouden Met het bodysense dieet moet men heel gedisciplineerd de calorieën bij blijven houden.

Voor het bijhouden van de calorieën kan men gebruik maken van enkele zeer uitgebreide websites met voedingsmiddelen.

  • Calorielijst.nl - Deze website geeft voor duizenden levensmiddelen het aantal calorieën.
  • Voedingswaardetabel.nl - Deze website geeft de gemiddelde voedingswaarde van ruim duizend producten

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

0 / 10
aantal stemmen:0
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons