• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Wil je afvallen? Creëer support!
De echte tips en trucs die helpen met afvallen…

Wil je afvallen? Creëer support!
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Sonja Bakker Dieet 6,8/10

Sonja Bakker is op haar 20ste begonnen met een cursus tot gewichtsconsulente. Door deze cursus probeerde ze meer inzicht te krijgen in haar eigen voeding waarmee ze een eigen dieetmethode, genaamd Sonja Bakker Dieet heeft ontwikkeld.

Sonja Bakker in de publiciteit

Sonja Bakker heeft verschillende keren in de publiciteit gestaan, meer met negatieve reclame, als positieve. Ze heeft o.a. de boeken 'Bereik je ideale gewicht' en 'Bereik en behoud je ideale gewicht' geschreven , verder heeft ze nog een methode voor kinderen en een boek voor het hele gezin: 'Bereik je ideale gewicht voor kinderen en tieners' en 'Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin'.

Het Sonja Bakker Dieet werkt omdat de manier van eten wordt aangepast. Het aantal calorieën wat je binnen krijgt is minimaal, waardoor je dus in gewicht zal afnemen. Te vergelijken met het 1200 calorieën dieet elders vermeld op dietenlijst.nl.

Het Voedingscentrum schrijft hier ook een stukje over; "Het dieet sluit aan bij een aantal voedingsadviezen uit de Schijf van Vijf, zoals gevarieerd eten, veel groente en weinig vet. De menu’s bevatten echter veel minder brood en soms minder zuivel en fruit dan door het Voedingscentrum wordt aangeraden. Op sommige dagen van de weekmenu’s moeten vrouwen het wat betreft brood doen met een paar beschuiten of crackers. De energetische waarde lijkt voldoende laag om kilo’s kwijt te raken".

Ook geeft de methode van sonja Bakker verschillende tips die volgens het Nederlandse Voedingscentrum niet wetenschappelijk zijn bewezen, voorbeelden die het voedingcentrum hierover schrijft zijn:

"Er zijn daarnaast kanttekeningen te plaatsen bij de adviezen en feiten. Zo raadt Sonja Bakker aan om, ongeacht wat men verder drinkt, elke dag twee liter water te drinken. Dit is absoluut niet noodzakelijk. Een volwassene heeft per dag 1,5 liter drinken nodig. Dit kan water zijn, maar ook thee, vruchtensap of een andere drank".

"Ook werkt Sonja Bakker veel met (een beperkte selectie) dure merkproducten, terwijl in veel gevallen alle merken van dat product goed zijn. Zo zijn alle magere zuivelproducten zonder toegevoegde suiker en alle soorten halvarine goed en niet alleen het met naam genoemde merkproduct ".

"Ten slotte staan er verspreid door de boeken voedingskundige weetjes en tips die niet stroken met wetenschappelijk onderzoek, zoals ‘van witte wijn krijg je cellulitus’, ‘fruit reinigt je lichaam’ en ‘koffie ontrekt vocht aan het lichaam’. Ook de bewering dat je gevarieerd moet eten om je stofwisseling op peil te houden staat op gespannen voet met de wetenschap. Dat geldt ook voor het advies dat je beter een appelbol met bladerdeeg (570 kcal) kunt eten in plaats van twee oliebollen (samen 320 kcal)".

Het dieet van Sonja Bakker werkt dus om gewicht te verliezen, maar dit heeft dus te maken het de lage calorie inname per dag. Of het op lange termijn werkt is puur afhankelijk van je eigen eetpatroon. Heb je het eetpatroon na het volgen van het dieet van Sonja Bakker aangepast dan zul je niet meer aankomen, maar val je terug in je oude eetgedrag dan zullen de kilo's weer terugkomen.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,8 / 10
aantal stemmen:406
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Geef je mening:

Heb je over het dieet of dieetmethode ervaring of tips, of wil je gewoon je mening geven? Deel deze dan met andere leden op het voedingsforum.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons