• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Waarom bekers bedrukken met eigen logo?
Opvallen tijdens bedrijfsevenementen? Laat bekers bedrukken met je eigen logo.…

Waarom bekers bedrukken met eigen logo?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Detox dieet 5,5/10

Het Detox dieet, ook wel het ontgiftingsdieet genoemd, van dr. Paula Baillie-Hamilton is gestoeld op de opvatting dat chemicaliën die in lichaamsvet worden opgeslagen, zoals PCB’s, pesticiden en zware metalen, de stofwisseling in de war schoppen. Daardoor zouden veel mensen de vetvoorraad in het lichaam niet meer goed kunnen verbranden. Door drastisch af te vallen, wordt het probleem volgens dit principe verergerd, omdat dan de gifstoffen uit het lichaamsvet vrijkomen.

Het Detox-dieet is erop gericht met het natuurlijke mechanisme op het juiste gewicht te blijven, het juiste gewicht terug te krijgen of het juiste gewicht te stimuleren. Het detox dieet adviseert het lichaam te helpen met ontgiften door bindmiddelen als oplosbare vezels en actieve kool te gebruiken, veel voedingssupplementen te slikken en veel rauwe groenten te eten. Ook lichaamsbeweging is belangrijk. Zogenaamde ‘chemische calorieën’ moeten worden vermeden, bijvoorbeeld door biologische groenten en fruit te eten en weinig dierlijk vet. Het detox dieet is meer gericht op het maken van de juiste keuzes dan op het verminderen van het aantal calorieën.Detox dieet

Niet reëel van het Detox dieet

Het detox dieet sluit aan bij bestaande wetenschappelijke inzichten dat het belangrijk is niet te drastisch af te vallen, ook voldoende te bewegen, voldoende koolhydraten te eten, veel groente en fruit te gebruiken en weinig dierlijk vet. De stelling dat gifstoffen in het lichaam de stofwisseling ondermijnen, wordt echter niet ondersteund door erkend wetenschappelijk onderzoek. De omvang van het aantal chemicaliën waarmee mensen volgens de schrijfster in aanraking komen, is groter dan wat deskundigen in Nederland reëel achten.

Sommige adviezen zijn extreem en moeilijk op te volgen (installeer een waterfilter voor het badwater, gebruik geen shampoo uit plastic flessen). Het slikken van grote hoeveelheden vitamines en mineralen is bij een normaal eetpatroon volgens de bekende inzichten niet nodig.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

5,5 / 10
aantal stemmen:24
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie vasten & ontgiften

Best beoordeeld
1. Sapvasten 6,9/10
2. Groene Dieet 6,8/10
3. Citroensapkuur 6,8/10
Meest bekeken
1. Citroensapkuur 6,8/10
2. Zuiverend dieet 6,6/10
3. Sapvasten 6,9/10

Volg ons