• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Producttrends 2020 voor gewichtsverlies
Gewicht verlizen met de producttrends van 2020, beweging, creme en shakes…

Producttrends 2020 voor gewichtsverlies
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

GI dieet 6,8/10

GI (Glycemische Index) geeft de snelheid aan waarmee het lichaam koolhydraten omzet in glucose. Glucose wordt in ons lichaam omgezet in energie of opgeslagen als vet.

Om af te vallen is het van belang om voedingsmiddelen met een hoge GI (Glycemische Index)  te vermijden hierdoor zijn er minder schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

Een voldaan gevoel

Er wordt aangegeven dat je in de eerste fase van het GI dieet ook moet letten op de calorische waarde van voedingsmiddelen in combinatie met een lage glycemische index. Alle maaltijden en tussendoortjes dienen eiwit te bevatten omdat eiwit de honger stilt, het geeft snel een voldaan gevoel.

Het GI Dieet is een fantastische manier om gewicht te verliezen zonder honger te krijgen. Het is simpel te volgen en gebaseerde is op de glycemische index (GI) van voedsel. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderbouwing van het dieet.

Zelf bepalen hoe snel je afvalt

Voedsel met een hoge GI wordt snel verteerd en je hebt dus snel weer honger. Voedsel met een lage GI verteert langzamer en geeft je dus langer een voldaan gevoel. Maar wees niet bang, je hoeft geen moeilijke rekensommen te maken zoals bij het tellen van calorieën. De bedenker van het dieet, Rick Gallop heeft in zijn boeken de diverse voedingsmiddelen een kleurtje meegegeven. Voedsel dat met rood is aangeduid, eet u niet wanneer u wilt afvallen. Geel gemarkeerd voedsel eet je af en toe en groen gemarkeerd voedsel kun je eten zo veel je wilt. Je bepaalt dus zelf hoe streng je bent.

Ben je geïnteresseerd zijn in het GI dieet neem daneens een kijkje op onze boekenpagina.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,8 / 10
aantal stemmen:12
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons