• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Kurkuma voor het verbeteren van gezondheid en welzijn
Is de superfood specerij kuruma echt een wondermiddel?…

Kurkuma voor het verbeteren van gezondheid en welzijn
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Sonoma dieet -/10

Dit dieet heeft veel raakvlakken met het South Beach dieet en Atkins methode.


Het dieet is begin januari 2006 gelanceerd in Amerika. Een Nederlandse vertaling van het boek over het Sonoma dieet is nog niet beschikbaar. Hieronder kunt een Nederlandse samenvatting lezen.


Het Sonoma Dieet

Het nieuwste dieet op dit moment is het Sonoma dieet. Dit dieet is geschreven door de Amerikaanse Geregistreerde Diëtist Connie Guttersen. Het dieet ontleent zijn naam van het gebied Sonoma in Californië. Het gebied en de Vallei Sonoma is bekend om haar wijnen. Het sonoma dieet heeft een duidelijke mediterrane invloed.


Het plezier van eten tijdens het Sonoma dieet

De ondertitel van het Sonoma dieet is 'het meest smaakvolle dieet onder de zon' en benadrukt het plezier van eten. Het dieet bestempelt 10 soorten voedsel als power voedsel: Amandelen, Spaanse peper, Bosbessen, Broccoli, Druiven, Olijfolie, Spinazie, Aardbeien, Tomaten, Gehele granen. Wijn, als product van druiven is een belangrijk onderdeel van het Sonoma dieet.


De drie fasen van het Sonoma dieet

Het dieet is opgedeeld in 3 fasen. De eerste fase duurt 10 dagen en is het strengste. De tweede fase is de belangrijkste fase van het gewichtsverlies, en nummer 3 is de levenslange onderhoudsfase.


Het Sonoma dieet is gebaseerd op het nemen van de juiste porties en niet zozeer op het tellen van hoeveelheden of calorieën. Het leren van de juiste porties wordt bijvoorbeeld gedaan door het gebruik van een 18 cm bord voor het ontbijt en een 23 cm bord voor het diner.


Een wijngids bij het sonoma dieet

Er zijn niet veel diëten die u helpen bij het selecteren van de juiste rode en witte wijn. Het Sonoma dieet doet dit wel. Wijn is onderdeel van het dieet.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,1 / 10
aantal stemmen:7
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Geef je mening:

Heb je over het dieet of dieetmethode ervaring of tips, of wil je gewoon je mening geven? Deel deze dan met andere leden op het voedingsforum.

Top dieten uit de categorie koolhydraat diëten

Best beoordeeld
1. South Beach dieet 7,2/10
2. Atkins dieet 7,1/10
3. Be In Shape 6,7/10
Meest bekeken

Volg ons