Saucijzenbroodjes
Recept informatie
Dieetcategorie: Glutenvrij
Personen: 4
Menugang: Lunch / Brunch
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
4 Vellen glutenvrij bladerdeeg (zie recept)
1 Ei
300 gr. Gehakt (half om half)
3 eetl. Glutenvrij paneermeel
3 thl. Zout
Vers gemalen peper
0,5 thl. Nootmuskaat
0,5 eetl. Zonnenbloemolie
Bereiding
Voor het bladerdeeg, zie recept glutenvrijbladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 190 ° C.
Breek het ei boven een schaal en houd de helft van het ei apart. Doe het gehakt in een kom en voeg hier de paneermeel, zout, peper en nootmuskaat aan toe. Meng alles goed door elkaar tot er een geheel ontstaat.
Vorm vier ongeveer evengrote ballen en rol hier worstjes van van ongeveer 10 centimeter lang. Leg elk worstje op een blaadje glutenvrij bladerdeeg en maak de randen van het bladerdeeg vochtig. Vouw het deeg om het worstje zodat er een rechthoekig broodje ontstaat. Zorg dat de lange randen van het bladerdeeg goed dicht plakken zodat deze neit open gaan.
Vet de bakplaat in met de olie en leg hierop de sausijzenbroodjes. Bestrijk de sausijzenbroodjes met het overgebleven ei en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
Meer informatie over Het Gluttenvrij dieet: Het Gluttenvrij dieet
Bekijk meer Glutenvrij recepten