• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Eet Gewoon
Eet gezonder, voel je fitter, word slanker in 30 dagen!…

Eet Gewoon
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Alfa Dieet -/10

'Onze verre voorouders hadden geen last van welvaartsziektes' is de uitspraak die elsevier gaf over het Alfadieet.

 

Om te begrijpen hoe het lichaam functioneert, moeten we miljoenen jaren terug in de tijd gaan kijken. Onze vroegste voorouders aten en leefden zoals de natuur het bedoeld heeft.

 

In deze vroegere jaren bepaalde vis, schaaldieren, zeewier, fruit, groene groenten en noten ons dieet. Maar toen kwam de agrarische revolutie (ruim 10.000 jaar geleden) die dit gezonde dieet echter ingrijpend ongezonder heeft gemaakt. In de agrarische revolutie kregen producten zoals granen, vlees en zuivel een belangrijke plaatst in de dagelijkse voeding van de mens.

 

Halverwege de 17de eeuw werd suiker steeds goedkoper. Rond deze periode stonden de Nederlanders ook bekend om hun slechte gebit/ tanden en hun overgewicht.


Het Alfa Dieet

 

Het Alfa Dieet geeft aan hoe onze verre voorouders hebben gegeten. Het Alfa Dieet is een dieet dat mede door de menutips en bijbehorende lifestyle, ook in onze huidige leefsituatie gemakkelijk te volgen is. Tevens is het Alfa Dieet ook goed vol te houden!

 

Alle recepten van het Alfa Dieet zijn ingedeeld en samengesteld op basis van de voeding van onze vroege voorouders. Verder geeft het Alfa Dieet ook bij elke product in haar boek een omschrijving over de herkomst en samenstelling, zodat er een heldere toelichting ontstaat.

 

Het Alfa Dieet geeft het belang aan van voeding voor onze hersenen. Het Alfa Dieet geeft aan hoe men het lichaam én de hersenen gezond kunnen worden en blijven. Het Alfa Dieet vermijd producten zoals zuivel, granen, vlees en natuurlijke suikers.

 

Het Alfa Dieet boek

Dit boek over het Alfa Dieet is niet zomaar een boek dat zich richt op (over)gewicht. Het Alfa Dieet boek beschrijft een lifestyle, met een accent op 'evenwicht'. Het gezonder eruit zien en slanker worden is mooi meegegenomen maar neit het hoofdoel van het Alfa Dieet.


Het Alfa Dieet staat voor:
- Eten op je gevoel
- Bewust boodschappen doen
- Gezonder, slanker en intelligenter zijn
- Nooit meer een slecht humeur
- Meer zin in seks


Voor meer informatie over het Alfa Dieet raad dietenlijst u aan het ALfa Dieet boek te bestellen. Dit kunt u rechtsboven aan deze pagina doen. Het Alfa Dieet is een boek waarbij men zich bewust wordt van voeding. Bestel het Alfa Dieet boek.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

5 / 10
aantal stemmen:2
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons