• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Essentiële elementen van een gezonde en gevarieerde keuken
Voor een gezonde levensstijl heb je de juiste…

Essentiële elementen van een gezonde en gevarieerde keuken
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Biamed programma 6,9/10

Het BIAmed programma is een concept voor gewichtsreductie onder medische begeleiding, toegepast door artsen en diëtisten.

Het BIAmed concept kent vier pijlers die succes en veiligheid garanderen:

1. in de beginfase gewicht verliezen door toepassing van een maaltijdvervanger die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangt. U verliest vet en behoudt spierweefsel;

2. in de vervolgfase het gewicht in balans houden door een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon. U leert weer gezond te eten;

3. meting van de lichaamssamenstelling eenmaal per twee weken m.b.v. de BIA-meting. Deze maakt aanschouwelijk of u het programma op de juiste wijze volgt;

4. deskundige begeleiding door een arts, diëtist of voedingskundige.

Onder de naam BIAmed heeft een grote groep artsen, diëtisten en voedingsdeskundigen in Nederland zich verenigt. Zij hebben de kennis in huis om mensen met overgewicht op professionele wijze te begeleiden en de balans tussen energie-inname en energieverbruik te herstellen. De enige manier om in balans te komen en te blijven is een ander voedingspatroon. Met behulp van de BIA-meting is eenvoudig te berekenen hoeveel energie een lichaam per dag nodig heeft. De berekening wordt gemaakt op basis van de actieve spiermassa.

De fasen van het programma

Het BIAmed programma kent twee fasen die in elkaar overgaan:

1. De fase van gewichtsreductie
Gedurende deze periode vervangt u in principe twee maaltijden per dag door een maaltijdvervanger. Samen met één gewone maaltijd per dag leidt dit tot een reductie van energie inname tot ongeveer 1000 kcal per dag en een gewichtsverlies van gemiddeld 1 kilo vet per week.

In een later stadium gaat u over op één maaltijdvervanger per dag en twee gewone maaltijden. Het dagpatroon gaat dan al weer meer naar het normale voedingspatroon toe. Het gewichtverlies gaat nog wel door, maar halveert ten opzichte van de intensieve periode.

2. De fase van stabilisatie
U eet weer driemaal daags een gewone maaltijd en gebruikt dus geen maaltijdvervanger meer. Aan de hand van de BIA-meting kan vastgesteld worden hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vet u per dag in moet/kan nemen om op gewicht te blijven. Het is daarbij aan te raden dat u nog regelmatig op controle komt (bijv. Eenmaal per twee maanden).

Meer dan eten alleen

Uiteraard gaat het binnen het programma om meer dan maaltijden en maaltijdvervangers. De volgende thema's  worden door de BIAmed adviseur besproken:

  • de lichaamssamenstelling in relatie tot het voedingspatroon
  • het waarnemen van het eigen eetgedrag
  • het aanleren van een gezond voedingspatroon
  • het zoeken naar wegen om dit voedingspatroon in het dagelijks leven te integreren
  • de eigen verantwoordelijkheid in deze

Bron: biamed.com

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,9 / 10
aantal stemmen:61
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie caloriearme diëten

Best beoordeeld
1. EGA methode 7,1/10
2. Streep je slank 7/10
3. Biamed programma 6,9/10
Meest bekeken
1. 10 dagen dieet 5,9/10
2. 1 dag dieet 4,9/10
3. 40 punten dieet 6,6/10

Volg ons