• Eetdagboek

  Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

  Maak account
lees meer

Artikel

3 tips om goedkoop én gezond te eten
Gezond eten maar ook goedkoop? Lees hier hoe je dat voor elkaar kan krijgen!…

3 tips om goedkoop én gezond te eten
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Streep je slank 7/10

Streep-je-Slank is Margriets eigen succesformule om zonder fratsen snel en verantwoord af te vallen. Geen vreugdeloze shakes, geen verboden voedingsmiddelen, geen dubieuze pillen, maar gewoon eten wat u wilt en ruimte voor lekkere dingen, die bij het leven én bij een normaal voedingspatroon horen. Het grote voordeel van Streep-je-Slank is dat het een structurele manier van gewichtsbeheersing is: geen crashdieet waarvan de verloren kilo's er in een mum van tijd weer aanzitten, maar een gezonde, gevarieerde manier van afvallen en op gewicht blijven, die voor onbeperkte tijd kan worden gevolgd. En het mooiste voor wie het volhoudt: wat er af is, blijft er ook af!

Hoe werkt streep je slank

Het systeem is eenvoudig: je hebt voor elke dag de beschikking over 120 vakjes, verdeeld over zes groepen met voedingsmiddelen. Achter elk voedingsmiddel staat een cijfer dat gelijk is aan een aantal vakjes binnen de groep. Een volkoren boterham met kaas betekent bijvoorbeeld 7 vakjes wegstrepen in Groep 1 (categorie brood), voor halvarine 2 vakjes wegstrepen in Groep 2 (smeersels) en voor de kaas 5 vakjes wegstrepen in Groep 4. Houdt je jezelf aan de indeling, dan krijg je per dag in totaal tussen de 1100 en 1200 calorieën binnen, wat bij een normaal bewegingspatroon gelijk staat aan per week gemiddeld 2 kilo afvallen.

Streep je slank en smokkelenOm te voorkomen dat er tekorten ontstaan, zijn de eerste vijf groepen verplicht. Het is dus de bedoeling dat daar elke dag iets uit wordt gegeten. Beschouw Groep 6 – de lekkere extraatjes – als een vorm van wisselgeld: ben je bijvoorbeeld toch gevallen voor twee smakelijke drumsticks (26 vakjes terwijl Groep 4 maar 20 vakjes heeft...) dan streep je de 20 vakjes in Groep 4 weg, met nog eens 6 in Groep 6. Om het de lijners die van lekker eten houden niet te moeilijk te maken, zijn in de lijsten geen keuzes opgenomen die het aantal vakjes binnen een groep grof overschrijden.

Streep je slank en dranken

Koffie, thee, kruidenthee en (mineraal)water bevatten geen calorieën en kunnen naar hartelust de hele dag door worden gedronken, in totaal minimaal anderhalve liter per dag. Op koude dagen zijn rooibos-, kaneel- en bosvruchtenthee heerlijk verwarmend; gebruik als alternatief voor dikmakende suiker bij voorkeur zoetjes. Frisdranken en drankjes die alcohol bevatten, vallen onder Groep 6 en worden dus weggestreept bij de extraatjes

Als je eenmaal op uw streefgewicht bent, kun je er dagelijks 30 vakjes ofwel 300 calorieën bij eten zonder opnieuw aan te komen.

Streep je slank en extra vakjes veroveren

Behoefte aan extra ruimte om lekker te eten? Met deze activiteiten verdien je er wat hokjes bij of compenseer je toch die verrukkelijke kokosmakroon van 25 vakjes, die te lekker was om te laten liggen... Kijk hoeveel vakjes welke activiteit oplevert om zo dat ene lekkere snoepje te kunnen eten.

 • 15 minuten bladeren harken: 8 vakjes erbij
 • 15 minuten in het bos wandelen: 5 vakjes erbij
 • 60 minuten stevig wandelen: 19 vakjes erbij
 • 60 minuten struinen door herfstbossen: 22 vakjes erbij
 • 15 minuten skiën: 13 vakjes erbij
 • 15 minuten tuin winterklaar maken: 7 vakjes erbij
 • 15 minuten recreatief schaatsen: 12 vakjes erbij
 • 30 minuten schaatsen: 26 vakjes erbij
 • 15 minuten sleetje trekken: 8 vakjes erbij
 • 20 minuten fietsen: 17 vakjes erbij
 • 30 minuten stevig fietsen: 30 vakjes erbij
 • 30 minuten stevig baantjes trekken (zwemmen): 35 vakjes erbij
 • 30 minuten discodansen: 16 vakjes erbij
 • 30 minuten vrijen: 6 vakjes erbij
 • 30 minuten strijken: 10 vakjes erbij
 • 30 minuten dweilen: 13 vakjes erbij
 • 30 minuten tafeltennissen: 15 vakjes erbij
 • 40 minuten schoolslag: 40 vakjes erbij

Verdeling van vakjes bij streep je slank

Bij streep je slank zijn er 6 groepen waaronder men voedingsmiddelen heeft onder verdeeld. Hieronder staat aangegeven van welke groep je hoeveel vakjes mag nemen.

Groep 1: 35 vakjes
Groep 2: 20 vakjes
Groep 3: 15 vakjes
Groep 4: 20 vakjes
Groep 5: 15 vakjes
Groep 6: 15 vakjes
_______________
Totaal: 120 vakjes (= ± 1200 Kcal)

Streep je slank product lijsten per groep ingedeeld

Bij streep je slank heb je 6 productgroepen waarvan je moet eten, per groep moet je aan een aantal vakjes voldoen. In de download zie je alle producten met hun aantal vakjes. Achter elke product staat het aantal vakjes wat je kwijt bent bij het nuttigen van dat product. Tel de vakjes nauwkeurig voor het krijgen van een goed resultaat.

Streep je slank groepenlijst

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

7 / 10
aantal stemmen:212
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie caloriearme diëten

Best beoordeeld
1. EGA methode 7,1/10
2. Streep je slank 7/10
3. Biamed programma 6,9/10
Meest bekeken
1. 10 dagen dieet 5,9/10
2. 1 dag dieet 4,9/10
3. 40 punten dieet 6,6/10

Volg ons