• Eetdagboek

  Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

  Maak account
lees meer

Artikel

Koken op inductie versus gas: wat is het verschil?
Millieubewust koken zonder gas…

Koken op inductie versus gas: wat is het verschil?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Dr. Phil dieet 6,9/10

De sleutel naar succes van het afvallen is volgens Dr. Phil makkelijker dan je denkt. Je moet het alleen grondig aanpakken en aandurven. Een echt dieet is het niet, het is meer een verandering van je eetpatroon in combinatie met een verandering van je levensinstelling. Een soort groter plan om om gewichtsproblemen aan te pakken.

Zeven succes-sleutels

In zijn boek ‘Voel je goed in je lijf’ gaat Dr. Phil ervan uit dat streng diëten of lijnen op lange termijn niet werken. Het verliezen van gewicht en gewichtscontrole heeft te maken met het veranderen van veel dingen in je leven en je gedachtes.

Dr. Phil gaat uit van zeven succes-sleutels:

 • Leren je negatieve gedachten op waarheid beoordelen
 • Het uit de weg ruimen van emotionele problemen als je daardoor eet
 • Een omgeving creëren waarin je niet verleid wordt tot eten
 • Controle krijgen over het waarom van eten
 • Het kiezen van de juiste gezonde voeding
 • Het integreren van bewegen als patroon in je dagelijks leven
 • Omring je met mensen die ook willen afvallen en je steunen
Dr. Phil dieet

Met mate eten

Matigen is de eerste stap, gewoon iets minder van alles eten en minder vet eten. Als je gelijk heel streng bent voor jezelf en allerlei voedingsmiddelen wegstreept, maak je het jezelf te moeilijk. Juist door het uitsluiten van bepaalde voedingsmiddelen, worden die namelijk aantrekkelijk. In een zwak moment zul je je daar aan te buiten gaan. Door met mate te eten, is het makkelijker vol te houden. Er is bijna geen dieet waarin bewegen geen rol speelt. Ook bij dit afvalplan is het aan te raden te bewegen. Drie keer per week twintig minuten je goed in spannen, is een manier.

Resultaat

Je valt minder snel af via deze manier, maar het resultaat zal langer blijven. Als je een halve kilo tot een kilo per week kwijtraakt, doe je het goed. Je moet dus wel even geduld hebben en niet ‘even snel’ willen afvallen.

Tips van Dr. Phil

 • Gebruik groene thee bij het lijnen. Onderzoek toont aan dat het een boost geeft bij het verbranden van vet. Het bevat ook veel anti-oxidanten die goed zijn voor je gezondheid.
 • Sla geen maaltijden over. Zo hou je je bloedsuiker laag en krijg je niet van die zoet-kicks.
 • Slaap genoeg! Door gebrek aan slaap krijgen stresshormonen de overhand. Die zorgen voor het opslaan van vet en verminderen het afvoer van vet.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,9 / 10
aantal stemmen:67
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons