• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Diëten met een klein budget
Een klein budget en toch op dieet willen? Bekijk de tips…

Diëten met een klein budget
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Weight Watchers 7/10

Weight Watchers helpt voor meer dan 35 jaar  miljoenen mensen over de hele wereld om - met succes - iets aan hun gewicht te doen!

 

Hoe werkt het Weight Watchers dieet ?

Het dieet gaat uit van een puntensysteem. Er worden verschillende hoeveelheden punten toegekend aan verschillende voedingsmiddelen. Iedereen die dit dieet volgt krijgt een maximum aantal punten per dag toegewezen, afhankelijk van hun gewicht. Mensen moeten een dagboek bijhouden van wat ze per dag eten.
 
Daarnaast zijn er wekelijkse bijeenkomsten waar de leden worden gewogen en krijgen ze tips om hun doel te bereiken.

 

Dit dieet is zeer flexibel wat betreft de voedingsmiddelen die wel en niet gegeten mogen worden. Feitelijk mág alles, zolang men zich maar houdt aan het maximum aantal punten. De sleutel ligt dan ook in het juist berekenen van het aantal genuttigde punten. Dit kan men doen aan de hand van een speciale lijst, beschikbaar via de Weight Watchers of met speciale puntencalculators. Daarnaast wordt aangeraden ten minste 6 glazen water per dag te nemen en 5 keer fruit of groenten te eten. Hoewel er geen voedingsmiddelen verboden zijn gedurende dit dieet, worden vele wel afgeraden vanwege het hoge aantal punten dat eraan toegekend moet worden.
 
Daarnaast krijgt iedereen 35 zogenaamde flexpunten, die vrij besteed mogen worden. Deze flexpunten kunnen ook worden opgespaard voor speciale gelegenheden of in het geheel niet gebruikt worden voor degenen die snel meer gewicht willen verliezen.

De gewichtsafname bedraagt gemiddeld zo'n 0,5 tot 1,0 kg per week.

Gedurende het dieet wordt zo'n 30 minuten beweging per dag aangeraden. Vooral wandelen past prima in dit dieet.

 

Geschiedenis van Weight Watchers

De Weight Watchers methode is door de Amerikaanse Jean NIDETCH bedacht. Op een dag komt zij tot de conclusie dat afslanken veel meer is dan alleen maar minder eten.

Na herhaalde, mislukte dieetpogingen lukt het haar met de hulp van een diëtiste voor het eerst om een beduidend aantal kilo's kwijt te raken. Zij voelt zich echter niet helemaal begrepen en heeft het gevoel dat er iets ontbreekt om in haar opzet te (blijven) slagen. Zo komt zij op het idee om samen met een paar vriendinnen iets aan hun lijn te gaan doen. Dit betekent de geboorte van het Weight

 

Weight Watchers concept

Het succes laat niet op zich wachten en er her en der worden groepjes opgericht: in 1963 is Weight Watchers officieel een bedrijf.

 

In Nederland vindt de eerste cursus plaats in 1974. Momenteel worden er in Nederland elke week meer dan 400 cursussen gegeven, die door zo'n 17.000 mensen worden bijgewoond.

 

Later worden er door Weight Watchers extra formules uitgewerkt. In 1993 wordt de cursus per post gelanceerd, beter bekend onder de naam Weight Watchers By Mail, en sinds 2000 kan het afslankprogramma voor het eerst via een interactieve cd-rom gevolgd worden.

In april 2002 werd MP5 gelanceerd, het afslankpakket speciaal voor mannen.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

7 / 10
aantal stemmen:153
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons