• Eetdagboek

  Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

  Maak account
lees meer

Artikel

Afvallen tijdens vakantie
Afvallen? Hoe houd je je aan je dieet tijdens je vakantie in Spanje?…

Afvallen tijdens vakantie
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Fit for live dieet 6,8/10

De natuurlijke methode voor blijvend gewichtsverlies. Het gaat er niet zozeer om wat je eet maar hoe en wanneer.

Een leven lang fit is meer dan een dieet, het is een manier van leven! (zie ook het boek Een leven lang fit van Harvey en Marilyn Diamond). Een leven lang fit gaat uit van Natuurlijke Hygiëne wat zoveel betekent als het streven van het lichaam naar gezondheid. Het lichaam heeft een zelfreinigend en zelfgenezend vermogen, het houdt zichzelf in stand.

Het lichaam reinigen

Gezondheid wordt bereikt door het continu reinigen van het lichaam van schadelijk afval. Wanneer dit reinigingsproces niet goed verloopt, ontstaat onder andere overgewicht. Om het lichaam te helpen zich continu te reinigen moeten we het helpen de overtollige afvalstoffen en vetten uit te scheiden. Hiertoe dient het dieet van “Een leven lang fit”. Je zult zien dat je vanzelf gaat afvallen.

Dieet basisregels:

 • Gebruik voeding met een hoog vochtgehalte. - Wij bestaan voor 70% uit water! We moeten er dus voor zorgen dat we hier voldoende van binnen krijgen. Dit kan door voeding te gebruiken met een hoog vochtgehalte zoals groenten en fruit. Door de voeding voor minstens 70% uit groenten en fruit te laten bestaan en de overige 30% uit geconcentreerde voedingsmiddelen als eiwitten en koolhydraten bereik je een juiste combinatie.
 • Draag zorg voor een juiste combinatie van voedingsmiddelen.
 • Het dieet “Een leven lang fit” gaat ervan uit dat ons lichaam niet is gemaakt om meerdere voedingsmiddelen tegelijk te verteren. Doen we dit wel dan gaat dat tegen onze natuur in en dit kost energie en het verteert niet goed. De juiste combinatie is altijd waterige voedingsstoffen (groenten) samen met geconcentreerde voedingsstoffen (vlees, zetmeel).
 • Dus groenten met vlees (waterig en geconcentreerd) mag wel, maar vlees met aardappelen (twee maal geconcentreerd) niet. Groenten met aardappelen mag dus weer wel.
 • Zorg ervoor dat fruit op de juiste tijdstippen wordt gegeten. Voor twaalf uur ’s middags mag je alleen fruit en fruitsappen gebruiken. Dit heeft te maken met de 3 spijsverteringscycli die het lichaam over een etmaal doorloopt. Om fit en gezond te blijven moeten deze cycli worden onderkend en gerespecteerd. Dat betekent dat we het lichaam op bepaalde tijden alleen dat moeten aanbieden wat het ook werkelijk kan verwerken. Fruit en fruitsap in de ochtend bevordert de zogenaamde eliminatiecyclus. Verder is het van belang geen fruit te eten tegelijk met, direct voor of na het eten van andere voedingsstoffen.

Houdt jezelf aan deze regels dan is gewichtsafname zeker.
Het eten van vlees wordt niet aangeraden in dit dieet maar ook niet verboden. Het is echter zo dat het verteren van eiwitten veel meer energie vraagt van het lichaam dan andere voedingsstoffen.

De algemene richtlijnen van het fit for live dieet

 • Eet niet teveel en ook niet te weinig
 • Fruit mag zoveel als gewenst gegeten worden
 • Eet bij voorkeur verse producten
 • Vermijd zoveel mogelijk toevoegingen zoals conserveringsmiddelen etc.
 • Gebruik niet teveel knoflook en uien
 • Gebruik geen azijn, vervang dit door citroensap
 • Wilt u een maaltijd vervangen door fruit dan mag dat
 • Voor twaalf uur ’s middags alleen verse vruchten en vruchtensap
 • Matig gebruik van vlees en melkproducten is aangeraden
 • Denk eraan fruit niet te combineren met andere voedingsmiddelen
 • Drink verder onbeperkt kruidenthee, koffie en/of water

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,8 / 10
aantal stemmen:41
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons