• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Zo voorkom jij overgewicht bij je kinderen
Steeds vaker hebben kinderen overgewicht. Wat kan je eraan doen.…

Zo voorkom jij overgewicht bij je kinderen
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Flavor Point Dieet -/10

Het Flavor Point dieet is een dieet van onderzoeker dr. David Katz. Volgens Katz moet men de caloriën en koolhydraten vergeten want de beste manier om af te vallen is het beperken van smaken.

 

Luisteren naar de hersenen

Dr. David Katz, die verbonden is aan Yale University zegt dat men stopt met eten wanneer hun hersenen aangeven dat zei genoeg hebben gehad. Wanneer veel smaken worden gegeten is het eenvoudiger om te veel te eten omdat diverse sensoren moeten aangeven dat het lichaam genoeg voeding heeft gehad.

 

Smaakthema’s tijdens het Flavor Point Dieet

Het Flavor Point Diet is een typische Amerikaanse dieet en volgens Katz een kakofonie van smaken. Volgens hem is het beter om te kiezen voor een smaakthema per dag, bijv. een appel-dag, een sesam-dag. Af en toe een chocolade-dag is ook toegestaan.  Dat wil echter niet zeggen dat op een appeldag alleen appels gegeten kunnen worden. Het wil wel zeggen dat op die dag dan de appelsmaak moet overheersen. Dus bijv. appelsap met muesli als ontbijt, een salade met appel als lunch en een gerecht met appel als diner.

 

Dr. David Katz beschrijft zijn theorie in zijn boek: “het Flavor Point Diet.”

 

Onderzoek Flavor Point Dieet

Katz, die o.a. bekend is van zijn bijdragen aan Oprah's magazine testte zijn dieet 12 weken lang op 20 mensen. Hierbij zei hij dat ze gemiddeld meer dan 16 pond aan gewicht verloren. Katz. adviseert ook 30 minuten beweging aan per dag


Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

0 / 10
aantal stemmen:0
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons