• Eetdagboek

  Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

  Maak account
lees meer

Artikel

Koken op inductie versus gas: wat is het verschil?
Millieubewust koken zonder gas…

Koken op inductie versus gas: wat is het verschil?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Moerman therapie -/10

In de Moermanvoedingswijze hebben alleen levensmiddelen met een goede voedingswaarde een plaats gekregen. Stoffen die bij overmatig gebruik schadelijk zijn, zoals zout en vet, zijn slechts met mate toegestaan. Granen, groenten en fruit spelen een belangrijke rol. Ze bevatten namelijk veel noodzakelijke stoffen zoals voedingsvezels, kalium, magnesium, kalk, ijzer en veel andere mineralen, enzymen en de vitamines B en C. Groenten en fruit hebben dankzij de anti-carcinogenen (stoffen die kanker tegengaan) welke erin zitten, een beschermend effect tegen kanker.

Enkele belangrijke pijlers van de voedingswijze

 • Breng variatie aan in het eten. Alle soorten fruit en groente hebben hun eigen combinatie nuttige bouwstoffen. Wie gevarieerd eet kan verzekerd zijn van voldoende bouwstoffen voor het lichaam. Wissel aardappels regelmatig af met zilvervliesrijst en peulvruchten. Ook kunt u een broodmaaltijd per dag vervangen door bijvoorbeeld havermoutpap of muesli. Vooral wortelen en rode bietjes zijn gezond, die moeten minstens een keer per veertien dagen op het menu staan.
 • In principe geen vlees, vis of gevogelte. Alleen na overleg met de behandelend arts kan van dit advies worden afgeweken.
 • Vermijd zoveel mogelijk witmeelproducten zoals witbrood, witte rijst, koek, macaroni en dergelijke. Om ze wit te krijgen zijn de bouwstoffen zo bewerkt dat vrijwel alle vitamines, mineralen en enzymen eruit zijn verdwenen. Het is daarom beter te kiezen voor volwaardige producten als volkorenbrood en zilvervliesrijst waar de waardevolle bouwstoffen nog wel inzitten.
 • Gebruik geen suiker; Snoep en andere zoetigheid bevat geen bruikbare bouwstoffen voor het lichaam, en vormt alleen een belasting.
 • Gebruik bij voorkeur biologische groenten, aangezien bestrijdingsmiddelen en chemische geur-, kleur- en smaakstoffen een zware belasting vormen voor het lichaam.
 • Laat gemaksvoeding liggen. Verse producten verdienen de voorkeur.
 • Kook groenten niet te lang, omdat anders de voedingsstoffen er ‘uitgekookt’ worden. Veel groenten moeten rauw gegeten worden, omdat dit de beste garantie is dat de waardevolle voedingsstoffen er nog inzitten.
 • Eet zoveel mogelijk groenten en fruit van het seizoen.

2 Supplementen

Terwijl het volgen van de Moerman voedingswijze ook mogelijk is zonder de begeleiding van een arts, is dat voor het gebruik van supplementen niet het geval. Voor het voorschrijven van supplementen is vakkennis vereist. Een Moerman arts stelt voor elke patiënt afzonderlijk de optimale hoeveelheid van de supplementen vast.

Daarnaast is natuurlijk regelmatig bewegen in de buitenlucht van levensbelang.

Meer informatie over de Moerman Therapie: mmv.nl

Beoordeel:

Review overzicht

6,9 / 10
aantal stemmen:10
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons