• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Dit moet je weten over het watervasten
Complicaties en voordelen van het popupaire watervasten…

Dit moet je weten over het watervasten
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Oerdieet 6,9/10

Gezonde voeding is in deze tijd zeer belangrijk. Sappen verreikt met vitaminen, suikervrije snoep, zoutjes die vetarm zijn en cholesterolverlagende margarines wordt je mee overspoeld in de supermarkten. Maar zijn deze producten wel werkelijk goed voor ons lichaam?

 

Wat hebben we wekelijks nodig om gezond te zijn? Dagelijks zien we nieuwe producten op de markt komen met voedingsstoffen die het lichaam niet herkent. Maar niet alleen deze stoffen, maar ook granen, peulvruchten, zuivel en suiker zijn in de geschiedenis van het menselijk dieet 'nieuwkomers'. Ook deze laatste groep, die we meer eten als nodig is, zijn een stuk minder gezond voor ons lichaam.

 

Wat is het Oerdieet

Het oerdieet maakt je duidelijk dat het voedingspatroon van tegenwoordig zeer sterk verschilt van onze verre voorouders. Het oerdieet laat je de gevolgen van dit eetgedrag zien. Het aantal mensen met overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten groeit sterk. Ook voedselallergieën en –intoleranties komen nu steeds meer voor.

 

Het oerdieet geeft je een voorbeeld van gezond eten, wat de richtlijnen zijn in het dagelijks leven, en hoe je deze kunt toepassen.

 

Het boek van het oerdieet

In het boek ‘het oerdieet’ wordt uitgelegd wat echt gezond eten is. Als aanvulling hierop zijn er een groot aantal ‘oerrecepten’ toegevoegd waaruit blijkt dat men met vlees, vis, groenten, fruit, noten en zaden de lekkerste maaltijden en gerechten kan bereiden.

 

De schrijfster van ‘het oerdieet’is: Anna Elling. Anna Elling studeerde af als natuurgeneeskundige aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum en heeft sinds 1999 een natuurgeneeskundige praktijk in Kamperveen. In 2002 publiceerde zij 'Het oerdieet', over de discrepantie tussen de culturele en biologische voedingsgewoonten van de mens. Sinds 2002 is zij als docent voeding en natuurgeneeskunde verbonden aan verschillende academies voor natuurgeneeskunde.

 

Wilt u meer informatie over deze manier van gewichtsbeheersing en afvallen / diëten, ga dan naar: http://www.praktijk-kamperveen.nl

 

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,9 / 10
aantal stemmen:31
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons