• Eetdagboek

  Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

  Maak account
lees meer

Artikel

Bescherm je belangrijke spullen
Je gezonde lunch tijdens een wandeling droog houden? Lees hier hoe.…

Bescherm je belangrijke spullen
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Protislank 6,9/10

Protislank is niet moeilijk en u zult verbluffende resultaten boeken met het Protislank dieet.

Protislank een traditioneel dieet

Om de stofwisseling van ons lichaam te garanderen, hebben we energie nodig. Deze energie halen we uit onze voeding. Alles wat we eten bevat in zekere mate koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze eiwitten of proteïnen zijn van essentieel belang voor onze stofwisseling. Zij zorgen immers voor de aanmaak van nieuwe cellen. Koolhydraten worden hierbij gebruikt als brandstof. Het gedeelte dat ons lichaam niet verbrandt, wordt opgeslagen als vetreserve.

ProtislankTraditionele diëten houden vaak in dat men minder mag eten, met als gevolg dat er dus ook minder eiwitten worden opgenomen. Hierdoor zal ons lichaam verplicht worden een andere bron van eiwitten te zoeken en zal onze spiermassa aangesproken worden.

Daarnaast leidt een traditioneel dieet slechts tot een gewichtsverlies van amper een halve kilo per week. Uit een studie van Prof. Stunkard A.J. blijkt dat de meeste mensen zulke diëten niet volhouden omdat de motivatie hierdoor ontbreekt.

Het Protislank proteïnedieet komt hierin wel tegemoet. Enerzijds zullen enkel de vetreserves afnemen en nooit de spiermassa, omdat het dieet een constante aanvoer van eiwitten garandeert. Anderzijds blijft men in de meeste gevallen goed gemotiveerd omdat er direct resultaat optreedt.

Voordelen van het Protislank proteïnedieet

 • Het is een snelle en veilige methode. Het snelle gewichtsverlies zal u zeker motiveren om door te zetten. 6 tot 15 Kilo of meer per maand zal u moed geven om door te zetten.
 • U zal zich fit en opgewekt voelen. U zal tijdens het dieet geen gevoel van honger hebben. Dit zal u ondervinden 48 uur na de aanvang van het dieet. De minimale aanvoer van suikers en vetten veranderen uw stofwisseling. Alle energie is na 24-48 uur opgebruikt. De vetreserves worden aangesproken.
 • Ketonen worden aangemaakt die ons lichaam van de nodige energie voorzien. De eiwitten zelf voorzien ook een een gevoel van verzadiging. U kan nog wel eens 'zin' krijgen in iets, maar knagende honger zal u niet voelen. Hou er rekening mee dat hoe meer u iets eet dat niet toegelaten is, hoe moeilijker u het zal vinden om vol te houden. Een strikte opvolging is een garantie voor het verdwijnen van de honger (en natuurlijk voor het beste resultaat).
 • Behoud van spiermassa. Elke kilo die u verliest is een kilo vet, geen water en geen nobele massa van het lichaam (spieren, hart, huid, organen).
 • Snel positief effect op uw figuur . Vooral het abdominaal (rond de buik) verdwijnt waardoor reeds snel resultaat gezien wordt. Tegelijk beschermen de eiwitten de huid die strak blijft. Geen vermoeid gezicht
 • Geen verlies van spiermassa : uw figuur corrigeert zich snel door het abdominaal vet dat verdwijnt. Dit is het punt waar de meeste andere dieeten falen, deze tasten naast de vetmassa ook de spiermassa aan.
 • Een gemakkelijke methode : u hoeft niets te gaan tellen of wegen. U weet perfect wat u wel en niet mag eten.
 • Blijvend resultaat : U zal ondervinden dat u niet alleen snel gewicht verliest, maar tegelijk worden nieuwe voedingsgewoonten aangeleerd. Als u ook fase 4 en de onderhoudsfase opvolgt zal u stabiel blijven op uw nieuwe gewicht.

Principe van het Protislank dieet

De gerechten (eiwitsupplementen) die u tot u neemt bevatten weinig koolhydraten of vetten en zijn rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen.

Deze eiwitten met een hoge biologische index en grote voedingswaarde zorgen voor een snelle gewichtsafname ten koste van de vetreserves, zonder hongergevoel of vermoeidheid. Integendeel u zal zich fit en opgewekt voelen. Wegens gebrek aan energie zal het lichaam de vetreserves verbranden om het energietekort aan te vullen.

Dit proces wordt ketose genoemd en zorgt voor een hongerstillend effect.
Door de aanvoer van de zakjes met eiwitten wordt de spiermassa behouden en wordt de huid niet aangetast waardoor u er blijft goed uitzien.

Uw nieuwe gewicht blijft stabiel en tegelijk leert u een gezondere voedingsgewoonte aan. Bewegen helpt het afslankingsproces en vergroot de spiermassa. Gedurende enkele dagen of weken eet u bijna geen koolhydraten (pasta, brood, rijst, suiker, snoep, fruit,..) en geen vetten (boter, olie, kaas, varkensvlees, sauzen,...). Desondanks blijft uw voeding gevarieerd dankzij het gamma eiwitgerechten van Protislank, die klaar zijn om zo te gebruiken, of die aangelengd moeten worden met water, warm of koud.

Daarnaast kan u in fase 2 van het dieet kiezen tussen een selectie groenten en wat mager vlees vis of zuivelproducten. Naarmate het eindgewicht nadert wordt stelselmatig overgeschakeld naar 'normale' voeding. Zorg er daarom voor dat u na de afslankfases (1 en 2) ook de opbouw en stabilisatiefase volgt (3 en 4) om gewichtstoename te vermijden.

Na het afronden van het Protislank dieet is aangeraden om dagelijks een maaltijd te vervangen door een eiwitrijke reep of ander supplement. Zo zal u geen problemen ondervinden om op gewicht te blijven.

Meer informatie: protislank.nl

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,9 / 10
aantal stemmen:81
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eiwitrijke diëten

Best beoordeeld
1. Proday 7,4/10
2. GiShake dieet 7,3/10
3. Protislank 6,9/10
Meest bekeken

Volg ons