• Eetdagboek

  Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

  Maak account
lees meer

Artikel

Milieubewuste voedingskeuzes
Steeds meer mensen gaan milieubewust eten…

Milieubewuste voedingskeuzes
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Weg met de weegschaal -/10

De Weg met de weegschaal afslankmethode geeft je antwoorden over geheimen die met eten en onze voeding te maken hebben.  Maar wat is het 'geheim' van goed met eten omgaan? En hoe stop je de strijd met jezelf? Allemaal vragen die we ons stellen als we willen gaan afvallen.

 

Van eten genieten

Het weg met de weegschaal methode zal hier antwoord op geven.

De weg met de weegschaal afslankmethode is gebaseerd op een boek, geschreven door Meijke van Herwijnen (1974) en studeerde Voeding en Gezondheid aan Wageningen Universiteit. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben in de praktijk stopte ze met werken en richtte zich volledig op het opzetten van deze 'Weg met de Weegschaal' afslankmethode. Momenteel is de weg met de weegschaal methode een organisatie die oplossingen biedt voor mensen die zichzelf te dik vinden, zich futloos voelen en/of ontevreden zijn met hun manier van leven. Ze geeft cursussen door heel Nederland, samen met een eigen team van trainers/coaches.

 

Herkenningspunten voor weg met de weegschaal

De afvalmethode “Weg met de Weegschaal” is voor iedereen die zich herkent in een of meer van deze punten:

 • Je wilt lekkerder in je vel zitten
 • Je bent al vaak op dieet geweest, maar dat hielp maar tijdelijk
 • Je eet bijna niets en toch val je niet af
 • Je hebt zoveel eetregels, dat je niet meer ontspannen met eten om kunt gaan
 • Je eet regelmatig te veel of te weinig
 • Je weet niet hoe je gezond én lekker kunt eten
 • Je kunt niet stoppen als je iets heel lekker vindt
 • Je begint zo langzamerhand de moed te verliezen

 

Uitleg over het boek “weg met de weegschaal”

In het boek “Weg met de Weegschaal“? wordt het geheim prijs gegeven wat goed omgaan met eten inhoudt en wat eten met je doet. Je leert inzicht krijgen in waar het bij eerdere lijnpogingen is misgegaan.

 

Verder wordt er ingegaan op wat je lichaam nodig heeft om te kunnen ontspannen tijdens eetmomenten, en hoe je op die manier ook nog de nodige kilo’s verliest.

 

Het boek “weg met de weegschaal” laat duidelijk zien dat afvallen niet alleen te maken heeft met een strijd tegen de kilo’s, maar dat afvallen ook een strijd is tegen jezelf (minder eten, ontzeggen van eten). Niet vol te houden dus.

 

Leren omgaan met afvallen en je lichaam door "weg met de weegschaal"

Met Weg met de Weegschaal leer je hoe je deze afslankstrijd kunt stoppen doordat je vanzelf leert voor de juiste voedingsmiddelen te kiezen. Je leert goed en gezond te eten, te genieten zonder stress of regels en valt daarbij toch af.

 

Het weg met de weegschaal dieet is niet zo zeer een ‘snelle manier‘ van afvallen, maar het legt uit hoe eten en afslanken werkt. Weg met de weegschaal leert om met je lichaam samen te werken in plaats van het steeds maar  tegen te werken. Hierdoor zal men op een logische, effectieve, stressvrije en vooral blijvende manier bezig gaan met afvallen.

 

Wil je meer weten over deze afslankmethode “weg met de weegschaal” bestel dan aan de rechterkant van de pagina het boek, of bezoek de website: www.wegmetdeweegschaal.nl

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,7 / 10
aantal stemmen:10
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons