• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Gezondere varianten
Gezonde alternatieven om te koken zonder antiaanbaklaag …

Gezondere varianten
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Zonedieet 6,2/10

Voedsel als medicijn

Het Zonedieet vereist dat mensen voedsel gaan beschouwen als medicijn voor het lichaam en niet als plezierig iets of als methode om honger te stillen. Dokter Barry Sears noemt zijn dieet ‘een levenslange strategie om je hormonen onder controle te houden’. Iedere maaltijd bestaat uit veertig procent koolhydraten, dertig procent proteïnen en dertig procent vet; samen niet meer dan 1100 calorieën per dag. In de praktijk betekent dit weinig brood, pasta en rijst, meer groente en fruit, meer eiwitten bij voorkeur in de vorm van eiwitproducten in plaats van rood vlees. Kortom: voeding met een lage glycemische-index. Op die manier blijft het insulinehormoon en je bloedsuikerspiegel in balans.

 

Resultaat van het Zonedieet

Het resultaat van dit zone dieet is gewichtsafname, maar ook toename van energie, vitaliteit en concentratie. Bovendien verlaagt dit zone dieet het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressies. De gewichtsafname bedraagt gemiddeld 2,5 kg in de eerste twee weken. Echter, dit is niet puur vetverbranding. Mensen die dit dieet volgen kunnen rekenen op 0,5 tot 1,0 kilo gewichtsverlies per week.


In het meest ideale geval bevat een maaltijd gedurende het Zone dieet een verhouding van aan koolhydraten (40), eiwitten (30) en vetten (30). Er zijn geen etenswaren die vermeden moeten worden, maar het nuttigen van de zogenaamde ongewenste koolhydraten zoals die voorkomen in brood, tomaten en pasta moet beperkt worden. Daarnaast wordt het gebruik van cafeïne streng afgeraden.


Aanbevolen wordt om iedere dag te bewegen, zowel gericht op spiergroepen al op ontspanning (hardlopen).

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,2 / 10
aantal stemmen:13
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie koolhydraat diëten

Best beoordeeld
1. South Beach dieet 7,2/10
2. Atkins dieet 7,1/10
3. Be In Shape 6,7/10
Meest bekeken

Volg ons