• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Bescherm je belangrijke spullen
Je gezonde lunch tijdens een wandeling droog houden? Lees hier hoe.…

Bescherm je belangrijke spullen
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Gevolgen van overgewicht bij kinderen

80% van kinderen die kampen met overgewicht heeft hier op volwassen leeftijd nog steeds last van, deze groep blijven gewichtsproblemen houden.

Medische klachten

Verder kan overgewicht leiden tot medische klachten. Kinderen met overgewicht hebben veelal last van gewrichtsproblemen waarbij ze last kunnen krijgen van hun voeten, knieën, benen en rug omdat deze overbelast worden. Verder geeft overgewicht meer risico tot artrose, diabetes en hart- en vaatziekten. Snurken, kortademigheid, hoofdpijn, slaapstoornissen en huidinfecties zijn ook veelvoorkomende klachten bij kinderen met overgewicht. Ook moet er rekening gehouden worden om een verhoogde cholesterolgehalte bij het kind.

Kind depressief

Psychische problemen

Ook psychische problemen kunnen het gevolg van overgewicht zijn. Kinderen met overgewicht worden vaak gepest door leeftijdgenootjes waardoor ze onzeker kunnen worden en hun zelfvertrouwen geschaad wordt.

Kinderen kunnen ook depressief worden als gevolg van overgewicht. Door het pestgedrag van andere kinderen voelen de ‘dikke’ kinderen zich vaak buitengesloten en schamen zich voor hun lichaam waardoor het krijgen van een negatief zelfbeeld het gevolg is. Hierdoor worden sociale contacten minderen omdat de ‘dikke’ kinderen geen contacten meer durven te leggen met leeftijdsgenoten. Kinderen met overgewicht zijn vaak somber. Verder zijn gedragsproblemen en emotionele problemen vaak ook een gevolg van overgewicht.


Hoe ontstaat overgewicht bij kinderen
Gevolgen van overgewicht bij kinderen
Hoe komt mijn kind van overgewicht af
Gezond eten voor kinderen met overgewicht
Hoe kan ik overgewicht bij kinderen voorkomen

Volg ons