• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Producttrends 2020 voor gewichtsverlies
Gewicht verlizen met de producttrends van 2020, beweging, creme en shakes…

Producttrends 2020 voor gewichtsverlies
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Grapefruit dieet 5,9/10

Achtergrond van het Grapefruit dieet

Het dieethulp, grapefruit is al bekend sinds de jaren '30, toen wereldberoemde sterren het populair maakten. Het dieet is in diverse vormen weer opgedoken. Het grapefruit dieet van de jaren '80 was beperkt tot 800 calorieën en bestond uit grapefruit, zwarte koffie, beetje ei, droog toost en soms vlees en vis toe.

Onderzoek naar het Grapefruit dieet

Onderzoekers hebben ontdekt dat Naringin, de stof die een grapefruit bitter maakt, ook de opname van vetzuren in cellen blokkeert en insulineniveaus vermindert. De insuline laat de bloedsuiker spiegel stijgen en signaleert het lichaam om meer koolhydraat, en minder vet, als brandstof te gebruiken. Via hormonen wordt het lichaam aangezet om vet op te slaan. De hypothalamus wordt gestimuleerd en dit veroorzakend honger. Aanhangers van de Glycemische Index , die geloven dat dieeters koolhydraten moeten eten die een kleine invloed hebben op de bloedsuiker bevelen de grapefruit aan vanwege zijn lage GI classificatie (25). De grapefruit bevat ook veel water en vezels, waarvan men geloofd dat het de eetlust remt.

In de jaren 80 verklaarde voedingsdeskundigen het grapefruit dieet gevaarlijk omdat het te weinig gezonde voedingsstoffen en eiwitten bevat.

In een studie uit 2004 van het scripps instituut bracht hernieuwde inzichten in het gebruik van fruit als dieet toevoeging. Tijdens het onderzoek aten de deelnemers bij elke maaltijd een halve grapefruit. Hierdoor verloren zijn gemiddeld 1,6 kilo, de deelnemers die 3 maal daags een glas grapefruit sap dronken verloren 1,4 kilo. De onderzoekers stellen dat dit afvallen waarschijnlijk te koppelen is aan het lagere insulineniveau.

Tip:
3 stuks fruit per dag is door het voedingscentrum aangeraden. Dus gebruik hier dan een grapefruit voor, waardoor je kilo’s kan gaan verliezen.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

5,9 / 10
aantal stemmen:19
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie caloriearme diëten

Best beoordeeld
1. EGA methode 7,1/10
2. Streep je slank 7/10
3. Biamed programma 6,9/10
Meest bekeken
1. 10 dagen dieet 5,9/10
2. 1 dag dieet 4,9/10
3. 40 punten dieet 6,6/10

Volg ons