• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Dit zijn de voordelen van een glutenvrij dieet
Een glutenvrij dieet volgen en de voordelen van zo'n dieet…

Dit zijn de voordelen van een glutenvrij dieet
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Groentedieet 6,2/10

Het groentedieet is bedoeld voor de mensen die zonder moeite hun vlees kunnen laten liggen, en meer liefhebber zijn van een groentemaaltijd. Groenten bevatten over het algemeen eiwitten, koolhydraten en een hoog voedingsvezelgehalte. Verder bevatten groenten vitaminen en mineralen.

 

Werking groentedieet

Het groentedieet is een energiebeperkt dieet, waardoor het lichaam het voorraad aan vet gaat gebruiken voor het produceren van energie. Naast de groente in het groentedieet mag men ook gebruik maken van sojabonen en aardappelen, zolang het vlees maar achterwege blijft.

 

Het groentedieet raad aan om 1000 calorieën per dag te nuttigen als men snel wilt afvallen, wilt u op een normaal tempo afvallen dan raad het groentedieet aan om 1500 calorieën per dag te eten. Tijdens het groentedieet zijn tussendoortjes zoals: rauwkost, tomatensap en groentesap toegestaan.

 

Voor- en nadelen van het groentedieet

Het groentedieet is geen saai dieet aangezien je met groente eindeloos kan variëren. Het eten van veel groenten is ook nog eens goed voor je spijsvertering. Een nadeel aan het groentedieet is dat men last kan krijgen van winderigheid, door de hoeveelheid voedingsvezels. Ook een tekort aan eiwitten, calcium en vitaminen A en D kunnen tijdens het groentedieet een probleem leveren.
Voor het tellen van de calorieën en koolhydraten tijdens het groentedieet raden wij onderstaande websites aan:
- calorielijst

- koolhydratentabel

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,2 / 10
aantal stemmen:39
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie caloriearme diëten

Best beoordeeld
1. EGA methode 7,1/10
2. Streep je slank 7/10
3. Biamed programma 6,9/10
Meest bekeken
1. 10 dagen dieet 5,9/10
2. 1 dag dieet 4,9/10
3. 40 punten dieet 6,6/10

Volg ons